Prasknutá strecha, deravá strešná lepenka, dutiny na spojení medzi základmi a zemou a mnoho ďalších, zdanlivo malých, ale nebezpečných škôd na našom dome je možné opraviť jedným prvkom - strešným tmelom. Na rozdiel od svojho názvu je to jeden z najuniverzálnejších materiálov, ktorý je ako "údržbár pre náš domov". V čom spočíva jeho sila?

Strešný tmel DuroLASTIK

Čo je strešný tmel a ako funguje?

Strešný tmel je pružný, živicový tmel pre miestne opravy, ako sú dilatačné škáry, dutiny alebo praskliny v podklade. Vďaka svojej ťažnosti a tvarovej pamäti často slúži
ako vodotesné spojenie medzi dvoma materiálmi s rôznymi tepelnými rozťažnosťami, ako je lemovanie betónom alebo strešná lepenka.
Strešný tmel môže mať rôzne zloženie, ale najúčinnejšou živicou na jeho výrobu je polyuretán, ktorý sa používa na vytvorenie tixotropného tmelu, ktorý sa dá použiť v mnohých aplikáciách, prakticky na akomkoľvek podklade. Vďaka svojim organickým vlastnostiam je odolný voči poveternostným podmienkam. Vďaka svojej veľmi pevnej konzistencii môže byť použitý aj na vertikálnych rovinách.
Strešný tmel DuroLASTIK, ktorý nájdete v ponuke našej spoločnosti, je najkvalitnejší jednozložkový, tixotropný polyuretánový tmel. Jeho pôsobenie je veľmi jednoduché, lieči vlhkosťou vzduchom. DuroLASTIK je trvalo elastický, čo z neho robí účinnú izoláciu odolnú voči vlhkosti v najrôznejších poveternostných podmienkach, pri nízkych aj vysokých teplotách. Náš tmel je bez gumy a gumy, takže nemá tendenciu praskať ani po dlhej životnosti.

Kde je možné tmel použiť?

Strešný tmel je možné použiť na strešnú lepenku, betón, drevo, kov, PVC a kameň, t.j. na terasy, strechy, schody, balkóny, pri tesnení základov atď. Používa sa na vyplnenie trhlín, utesnenie konštrukčných dilatačných škár na takmer akomkoľvek podklade. Je vhodný aj ako tesniaca hmota na škáry v interiéri a exteriéri. Jeho popularita nie je spôsobená len jeho všestrannosťou, ale aj jednoduchosťou použitia.

Malo by sa pamätať na to, že aby tmel dobre priľnul k podkladu, je potrebné povrch veľmi dôkladne vyčistiť av niektorých prípadoch ho aj správne natrieť základným náterom.