Jednou z našich prvých žiadostí bolo utesnenie strechy administratívnej budovy. Strecha bola pokrytá starou asfaltovou plsťou, dobre priľnavou, ale s množstvom mikrotrhlín, ktoré spôsobovali netesnosti.

Pred začatím hydroizolačných prác na streche



Klient nechcel aplikovať ďalšiu vrstvu strešnej lepenky, preto jeho voľba padla na hydroizoláciu strechy technológiou DuroDACH.
Po hydrodynamickom čistení strechy bola butylová páska DuroTAPE aplikovaná na všetky spoje strešnej lepenky s firewallmi a obvodmi komínov.
Na utesnenie strechy bola použitá polyuretánová živica DuroDACH S, nanášaná v 3 vrstvách, ktorá zaručovala účinnú hydroizoláciu a trvalú renováciu strechy.
Vďaka použitiu bielej uzatváracej vrstvy sa strecha zahrievala oveľa menej, čo malo vplyv na pohodlie práce ľudí pracujúcich na najvyššom poschodí budovy.

Prvá vrstva hydroizolácie strechy



Po dokončení prvej časti strešných hydroizolačných prác


Po 3 rokoch používania systému DuroDACH sme vykonali kontrolu, aby sme zistili, ako náš systém "fungoval". Okrem nečistôt (ktoré neboli veľké pre plochú strechu) bol povrch vo veľmi dobrom stave, bez akýchkoľvek trhlín alebo odlúčení.

 

Tri roky po hydroizolácii strechy


 

Posledná kontrola bola vykonaná v roku 2016 a strecha bola stále 100% vzduchotesná a nevyžadovala žiadne priebežné opravy.

Informácia:

Lokalita – Jaworzno
Plocha strechy – cca 1100m2 Dátum prihlášky – október 2011
Použité materiály – butylová páska DuroTAPE, polyuretánová živica DuroDACH S
Spotreba materiálu – cca 2kg/m2