Základy sú základom domu, takže ich hydroizolácia je jedným zo základných problémov, najmä preto, že vzhľadom na ich umiestnenie by bola nová hydroizolácia v budúcnosti veľmi drahá a časovo náročná. Investícia do vysoko kvalitného hydroizolačného systému pre základy zaručuje bezpečnosť a predchádza problémom, ako je prenikanie vody do suterénu pri vysokých hladinách podzemnej vody v budúcnosti.
Rovnako ako väčšina týchto typov aktivít je založená na vrstvách. Vďaka nim sú steny základov chránené niekoľkými vrstvami súčasne. Izolácie sú rozdelené na ľahké, stredné a ťažké. Ľahká izolácia chráni pred dažďovou vodou a prirodzenou pôdnou vlhkosťou. Používa sa tam, kde je hladina podzemnej vody jasne pod základom, ako aj tam, kde budovy stoja na priepustných pôdach, t.j. štrku a piesku. Stredná izolácia chráni pred presakovaním dažďovej vody smerom k základovým stenám v nepriepustných pôdnych podmienkach. Ťažká izolácia na druhej strane chráni pred tlakovou vodou, ktorá vyvíja hydrostatický tlak.

Hydroizolačné základy s DuroFLEX

Hydroizolačná membrána by mala byť umiestnená priamo na zemi, t.j. surovú stenu. Materiál DuroFLEX, ktorý nájdete v našej ponuke, je určený na utesnenie základov. Je to rýchlo vytvrdzujúca, dvojzložková kvapalná membrána na báze rozpúšťadla. Jeho základom je elastomérna, hydrofóbna polyuretánová živica, ktorá je tiež obohatená o čistý bitúmen. Vytvrdzuje chemickou reakciou, keď sa zmiešajú dve zložky. Vytvára mimoriadne pružný povlak, ktorý silne priľne k rôznorodému podkladu a má vysoké mechanické a chemické vlastnosti.

Môže byť použitý nielen ako hydroizolácia základov, ale aj ako vlhká izolácia oporných múrov, terás, balkónov a bitúmenových podkladov.

Vykopané základy na tesnenie

Tepelná izolácia a drenážna membrána

Hydroizolačný náter DuroFLEX môže byť pokrytý tepelnou izoláciou. V zásade neexistujú žiadne kontraindikácie, z akého materiálu by mala byť takáto izolácia vyrobená.
Je tu sloboda a neustále sa vyvíjajú nové tepelnoizolačné riešenia s cieľom hľadať najlepšie metódy izolácie základov. Poslednou vrstvou je drenážna membrána. Je to profilovaná fólia, ktorá bola vytvorená na zvýšenie prietoku vody. Funguje skvele vo vertikálnom aj horizontálnom usporiadaní.

Takto pripravené základy zabezpečia ich dlhodobú životnosť a budete môcť s istotou povedať, že máte vždy pevnú pôdu pod nohami.