Strecha je jedným z najdôležitejších prvkov budovy, ktorý poskytuje ochranu celej konštrukcii. Tieto opláštenie je neustále vystavené extrémnym poveternostným podmienkam, meniacim sa teplotám alebo UV žiareniu. Preto stojí za to vedieť, ako najlepšie utesniť takúto plechovú strechu. O tom, ako to urobiť, píšeme nižšie.

Čím utesniť plechovú strechu?

Na trhu je k dispozícii veľa produktov, ktoré možno použiť na efektívne utesnenie plechovej strechy. Oplatí sa investovať do najkvalitnejších hydroizolačných materiálov, aby sa zabezpečilo, že strecha bude primerane chránená pred nepríjemnými poveternostnými podmienkami alebo UV žiarením. Polyuretánové povlaky budú veľmi dobrou voľbou pri hydroizolácii vlnitej alebo trapézovej plechovej strechy, vďaka čomu opláštenie získa primeranú odolnosť. Okrem toho by samotný proces utesnenia plechovej strechy nebol možný bez správnych nástrojov. Preto stojí za to zaobstarať si valčeky, kefy alebo striekacie pištole, vďaka ktorým aplikácia produktu pôjde hladko a rýchlo.

Príprava strechy na hydroizoláciu

Pred hydroizoláciou strechy z lichobežníkovej alebo vlnitej ocele je potrebné ju na tento proces riadne pripraviť. Prvým krokom je dôkladné vyčistenie povrchu od prachu, nečistôt alebo nečistôt, ako sú listy alebo predchádzajúce hydroizolačné nátery, ktoré už neplnia svoju funkciu. A ako na to? Predtým, ako prejdeme k samotnej hydroizolácii plechovej strechy, je dobré použiť vysávač, ktorý si rýchlo poradí s nečistotami usadenými na opláštení. Ďalším spôsobom je použitie záhradnej hadice a čistenie plechovej strechy vodou, ale pred prechodom na skutočnú hydroizolačnú fázu sa uistite, že je úplne suchá.

Aplikácia fóliových strešných hydroizolačných výrobkov

Posledným krokom a správnym krokom pri hydroizolácii plechovej strechy je aplikácia vybraného produktu. Najdôležitejšie je pozorne si prečítať pokyny výrobcu, ktoré podrobne popisujú, ako sa výrobok môže používať, napríklad tekuté membrány. To platí nielen pre spôsob aplikácie, ale aj pre čas potrebný na úplnú aktiváciu jeho hydroizolačných schopností. V tomto bode je tiež potrebné poznamenať, že utesnenie plechovej strechy je zodpovednou úlohou, preto by sa malo robiť správne. Ak existujú nejaké pochybnosti, je dobré to nechať na odborníkov.

Údržba plechovej strechy vám umožní dlhodobo si užívať opláštenie vo veľmi dobrom stave. Preto stojí za to pravidelne vykonávať hydroizolačné ošetrenia s použitím vhodných výrobkov najvyššej kvality, ktoré účinne chránia pred škodlivými účinkami vlhkosti a iných poveternostných podmienok, ktoré ovplyvňujú celú budovu.