Pred vyvinutím prvej polyuretánovej membrány sa na utesnenie používali hlavne výrobky nepriepustné pre vodné pary. Hoci boli účinné v jednej oblasti, v iných úplne zlyhali. Preto boli vytvorené tekuté polyuretánové membrány, ktoré sú ideálne pre mnohé podmienky a na mnohých úrovniach.

Polyuretánová membrána je často jednozložkový materiál. Jeho polymerizácia nastáva v dôsledku reakcie s vlhkosťou, ktorá je obsiahnutá v atmosfére. Výsledkom je flexibilný a odolný voči všetkým poveternostným podmienkam a podmienkam prostredia s hrúbkou cca 1,2 – 1,5 mm. Polyuretánový povlak je vysoko odolný voči UV žiareniu, ako aj mechanickým a chemickým vplyvom. Okrem toho poskytuje priľnavosť v podstate k akémukoľvek podkladu.

V našej ponuke nájdete polyuretánovú membránu pod názvom DuroDACH S. Je to produkt najvyššej kvality na báze rozpúšťadiel, teda xylénu. Aplikuje sa za studena a pri aplikácii vytvára bezšvovú štruktúru. Vytvrdzuje v dôsledku reakcie, ku ktorej dochádza pri vlhkosti vzduchu. Zachováva si svoje vlastnosti pri veľmi vysokých aj veľmi nízkych teplotách. Preto funguje tak dobre ako hydroizolácia strechy v našom podnebí, kde teplota vzduchu dosahuje až 38°C v lete a -30°C v zime.

Obzvlášť dôležitá je však odolnosť voči stojatej vode, najmä na strešnej lepenke s minimálnym alebo žiadnym sklonom. Membrána poskytuje úplnú tesnosť proti dažďu alebo snehu. DuroROCH S je zároveň paropriepustný materiál, ktorý umožňuje substrátu dýchať.
Aplikácia je veľmi jednoduchá, nevyžaduje zložité vybavenie a je možná aj pre neskúsených ľudí (po predchádzajúcom zaškolení).