Výber správneho hydroizolačného materiálu pre vašu strechu vám umožní zabezpečiť, aby vydržala mnoho rokov. Zaujíma vás, či je použitie strešnej lepenky dobrým riešením, alebo možno je lepšie staviť na moderné metódy hydroizolácie? Prečítajte si náš článok a zistite, ktorý spôsob hydroizolácie vašej strechy stojí za zváženie, aby ste jej poskytli spoľahlivú ochranu.

  • Čo sa oplatí zalievať strechu strešnou lepenkou?
  • Je hydroizolácia strechy tekutou membránou účinná?
  • Aké sú výhody hydroizolácie strechy?

Čo sa oplatí zalievať strechu strešnou lepenkou?

Strešná lepenka je tradičný materiál, ktorý je relatívne lacný a dobre funguje v mnohých stavebných prácach. Jeho inštalácia je zvyčajne jednoduchá a rýchla a je dobrou voľbou pre projekty s rozpočtom. Ponúka účinnú ochranu pred únikom svetla a je obzvlášť vhodný pre strechy s nižším sklonom, kde je menšie riziko akumulácie vody. Pri výbere strešnej lepenky ako strešného hydroizolačného materiálu je potrebné pripomenúť, že jeho trvanlivosť je zvyčajne kratšia v porovnaní s hydroizoláciou tekutou membránou, ktorá môže vyžadovať častejšie opravy alebo výmeny.

Je hydroizolácia strechy tekutou membránou účinná?

Hydroizolácia strechy tekutou membránou sa považuje za jedno z najúčinnejších riešení ochrany pred únikom a vlhkosťou. Táto metóda zahŕňa nanesenie bezšvového náteru na jeho povrch, ktorý účinne chráni strechu pred vodou a eliminuje typické problémy spojené so spájacími materiálmi. Vďaka svojej flexibilite tekutá polyuretánová membrána dobre odoláva teplotným zmenám, čo zabraňuje tvorbe trhlín a zvyšuje jej trvanlivosť. Je tiež vysoko odolný voči extrémnym poveternostným podmienkam – UV, mrazu a vlhkosti – čo zaručuje dlhodobú ochranu.

Proces nanášania tekutej membrány nie je zložitý a môže sa vykonávať na rôznych povrchoch striech, čo je nepochybne veľkou výhodou tohto spôsobu hydroizolácie. Hoci je tento materiál zvyčajne drahší v porovnaní s tradičnou strešnou lepenkou, jeho výkon a nižšie nároky na údržbu robia z tekutej bezšvovej membrány veľmi nákladovo efektívne riešenie.

Aké sú výhody hydroizolácie strechy?

Hydroizolácia strechy má množstvo výhod, z ktorých najdôležitejšia je ochrana interiéru budovy pred vlhkosťou. Vďaka tomu, že tesnenie zabraňuje prenikaniu vody, je životnosť strechy výrazne predĺžená a chráni ju pred koróziou, hnilobou alebo praskaním. Hydroizolácia zlepšuje tepelnú izoláciu budovy, čo sa premieta do úspor energie potrebnej na vykurovanie. Hydroizolácia strechy tiež zvyšuje hodnotu nehnuteľnosti a prispieva k pohodliu a pocitu bezpečia obyvateľov, čím eliminuje obavy z možných únikov a poškodenia.

Pri výbere strešnej hydroizolácie stojí za zváženie nielen jej cena, ale aj jej trvanlivosť. Z tohto dôvodu sa hydroizolácia strechy tekutou membránou javí ako výhodnejšie riešenie, ktoré ponúka dlhodobú ochranu pred poveternostnými podmienkami, ak neviete, ktorú bezšvíkovú membránu kúpiť, radi vám pomôžeme s výberom.