Po skúške hydroizolácie strechy bytového domu v Zabrze v roku 2016 naša technológia presvedčila správcu nehnuteľnosti, aby upustil od tepelne zvárateľnej strešnej lepenky.
V nasledujúcich rokoch bola polyuretánová membrána DuroDACH použitá pri renovácii následných striech.

Dach uszczelniony w technologii membran poliuretanowych

Jedna z aplikácií je uvedená na priložených fotografiách.
Táto strecha, rovnako ako väčšina striech našich klientov, bola vyrobená z dreveného stropu, ktorý aj pri malom úniku v hydroizolačnej vrstve (strešná lepenka) umožnil vode preniknúť do bytov.

Preto bola renovácia strechy vykonaná v systéme zabezpečujúcom 100% tesnosť a vysokú odolnosť voči meniacim sa poveternostným podmienkam, vysokým teplotám a vysokému slnečnému žiareniu v lete a cyklickým mrazom v zime.

Takéto predpoklady spĺňajú pružné polyuretánové živice, v tomto prípade DuroDACH R a DuroDACH TOP-S.

Renowacja dachu z papy w technologii DuroDACH R

Po 5 dniach prac zadanie hydroizolacji dachu zostało wykonane i bez uwag odebrane przez Inwestora. Prace wykonywała doświadczona ekipa dekarzy. Trzeba jednak zaznaczyć, że system DuroDACH R, przy odrobinie wprawy, może być aplikowany także przez osoby bez większego doświadczenia, szczególnie na małych dachach.

Informacje:

Lokalizacja – Zabrze

Powierzchnia dachu – ok. 260m2

Data aplikacji – lipiec 2019

Zastosowane materiały hydroizolacyjne – izolacja wodochronna DuroDACH R, włóknina wzmacniająca DuroNET, żywica poliuretanowa DuroDACH TOP-S.

Zużycie materiału – ok. 3,0kg / m2