Výber správnej tekutej membrány na utesnenie strechy má priamy vplyv na trvanlivosť a tepelnú účinnosť celej budovy. Na trhu sú k dispozícii rôzne typy membrán, od polyuretánu cez akryl až po epoxid. V tomto článku predstavíme najdôležitejšie výberové kritériá, pozývame vás na prečítanie!

  • Kvapalná membrána DuroDACH R
  • Hydroizolácia DuroROCH S
  • Bezfarebná tekutá membrána DuroTRANS

Kvapalná membrána DuroDACH R

Tekutá fólia nanášaná za studena je zaujímavou možnosťou, ktorá sa oceňuje najmä pre svoju jednoduchosť a rýchlosť inštalácie. Kvapalná membrána DuroROCH R nevyžaduje použitie otvoreného plameňa alebo špeciálnych nástrojov, čo znižuje riziko nehôd a znižuje náklady na prácu. Po nanesení a vytvrdnutí tento materiál vytvorí odolný, vodotesný povlak, ktorý dokonale priľne k rôznym typom podkladov vrátane betónu, kovu alebo dokonca dreva. Tekutá fólia ponúka dobrú flexibilitu a je tiež odolná voči praskaniu a tepelnej deformácii, čo z nej robí efektívne a všestranné riešenie pre hydroizolačné strechy.

Hydroizolácia DuroROCH S

Jednozložková tekutá polyuretánová membrána DuroDACH S na báze xylénu je ďalšou hydroizoláciou, ktorá si zaslúži pozornosť. Je extrémne odolný voči poveternostným podmienkam vrátane UV žiarenia a extrémnych teplôt. Vďaka svojej chemickej štruktúre ponúka táto membrána vynikajúce adhézne vlastnosti, vďaka čomu má vynikajúcu priľnavosť k rôznym strešným materiálom. Jeho jednozložková forma navyše eliminuje potrebu miešať komponenty pred aplikáciou, čo výrazne zjednodušuje a urýchľuje proces inštalácie. Táto membrána je tiež flexibilná, čo jej umožňuje expandovať a zmršťovať sa s prirodzenými pohybmi konštrukcie, čím sa minimalizuje riziko trhlín a únikov.

Bezfarebná tekutá membrána DuroTRANS

Bezfarebná, permanentne elastická, jednozložková alifatická polyuretánová membrána DuroTRANS je inovatívnym riešením pre tých, ktorí hľadajú účinnosť aj estetiku. Jeho bezfarebné zloženie vám umožňuje zachovať prirodzený vzhľad strešnej krytiny, čo je obzvlášť cenné pri použití materiálov s vysokým štandardom povrchovej úpravy, ako sú keramické dlaždice alebo kov. Trvalo elastická štruktúra poskytuje vynikajúcu odolnosť proti praskaniu a deformácii, čo je rozhodujúce pri meniacich sa poveternostných podmienkach. Okrem toho ako jednozložková membrána zjednodušuje proces aplikácie tým, že eliminuje potrebu miešania rôznych zložiek a jej alifatická povaha zaisťuje dlhodobú odolnosť voči UV žiareniu a iným faktorom prostredia, čo zaručuje dlhú životnosť krytia.

Poznaním hlavných vlastností a vlastností produktov DuroDACH môžete urobiť informované rozhodnutie, ktoré najlepšie vyhovuje vašim potrebám a očakávaniam a zabezpečí dlhotrvajúce a efektívne tesnenie strechy.