Chcete efektívne a bez námahy utesniť strechu vášho domu? Aké hydroizolačné riešenie vám umožní chrániť jeho povrch pred únikom? Získajte informácie o vlastnostiach polyuretánovej peny a zistite, aká široká môže byť použitá.

Hydroizolácia plochých striech polyuretánovou penou

Polyuretánová pena sa vďaka svojej kompaktnej štruktúre javí ako skvelý spôsob hydroizolácie plochej strešnej krytiny, ktorá je viac vystavená zadržiavaniu vody a následne netesnostiam. Účinná hydroizolácia strechy penou umožňuje vytvoriť na jej povrchu nepriepustnú izolačnú vrstvu, ktorá účinne chráni pred prenikaním vlhkosti. Vďaka svojej ľahkosti tento výrobok nezaťažuje strešnú konštrukciu, čo môže byť dôležité najmä v prípade starších stavieb. Hydroizolácia plochej strechy polyuretánovou penou jej poskytuje dlhodobú ochranu a znižuje potrebu častých opráv.

Ako chrániť hydroizoláciu polyuretánovej peny?

Je potrebné pripomenúť, že hydroizolačná pena nie je odolná voči UV žiareniu, preto by mala byť riadne chránená pred slnkom. Na tento účel sa často používajú špeciálne membrány vyrobené z polyuretánovej živice, ktoré po aplikácii vytvárajú trvalú ochranu. Môže byť tiež dobré použiť základný náter, ak je pena vážne poškodená. Pred aplikáciou produktu sa však odporúča odstrániť šupinaté vrstvy. Strechy pokryté polyuretánovou penou zvyčajne nie sú dokonale hladké, čo prispieva k stagnácii vody, a preto sa ochrana ich povrchu špeciálnou hydroizolačnou membránou zdá byť o to opodstatnenejšia. Aby sa zvýšila odolnosť povlaku voči mechanickému poškodeniu, stojí za zváženie aj použitie tesniacej vrstvy z polyuretánovej živice.

Izolácia podkrovia polyuretánovou penou

Polyuretánová pena sa tiež používa v procese tepelnej izolácie podkroví. Použitie tohto materiálu umožňuje presné vyplnenie priestorov, kde dochádza k tepelným mostom, vďaka čomu je možné výrazne znížiť náklady na vykurovanie. Izolačná pena má vynikajúcu priľnavosť k rôznym povrchom a jej flexibilita jej umožňuje absorbovať konštrukčné pohyby budovy. Za zmienku tiež stojí, že tento materiál je odolný voči vlhkosti, ktorá chráni strechu pred možným poškodením a únikom.

Jednoduchosť aplikácie polyuretánovej peny spôsobuje, že tento výrobok sa ochotne používa pri hydroizolácii plochých striech alebo podkroví. Ak sa však rozhodnete použiť tento materiál na utesnenie vašej strešnej krytiny, mali by ste pamätať na to, aby ste ju chránili pred slnečným žiarením, o ktorom veríme, že predĺži jej trvanlivosť. Uložte vyššie uvedený článok, aby ste ho mohli zdieľať so svojimi priateľmi.