Základy budov sú veľmi často vystavené trvalému tlaku vody a mechanickému poškodeniu. Základové steny sú vystavené podzemnej vode, preto stojí za to sa vopred postarať o primeranú ochranu.
Okrem toho počas celého "života" základovej steny nebude možné tento prvok vo väčšine prípadov opätovne chrániť av prípade potreby budú náklady na takúto operáciu veľmi vysoké. Preto by sa pri výbere materiálu na izoláciu základov malo brať do úvahy kritérium vysokej kvality.

Hydroizolácia základov výrobkami DuroDACH

Tradičným riešením izolácie základov je použitie dvoch vrstiev asfaltovej strešnej lepenky na tmel. Je to horizontálna izolácia, ktorú stavitelia najčastejšie používajú. Má však významnú nevýhodu, pretože strešná plsť sa pod svojou hmotnosťou môže jemne oddeliť od podkladu a otvoriť cestu vlhkosti do základu. Ďalšou metódou je zváranie modifikovanej strešnej lepenky, ktorá však tiež nezabezpečuje stopercentnú tesnosť. Modernejšou metódou hydroizolácie základov je hydroizolácia tesniacimi nátermi, zvyčajne bitúmenového pôvodu.

Naša povrchová úprava DuroFlex je takou voľbou, pretože je ideálna ako izolácia podkladov proti vlhkosti. Tento materiál, na rozdiel od väčšiny tesniacich náterov z asfaltovej gumy dostupných na trhu, je kombináciou polyuretánovej živice a bitúmenovej živice v čistej forme. Táto kombinácia materiálov sa vyznačuje veľmi vysokou elasticitou (viac ako 2000%), chemickou odolnosťou a dlhodobou životnosťouHydroizolačné zmesi, ktoré ponúkame na izoláciu základov, tiež poskytujú výnimočnú odolnosť proti prepichnutiu a roztrhnutiu, čo ho chráni pred mechanickým poškodením spôsobeným ostrými prvkami, ako sú kamene. Vďaka svojej tekutej forme zaručuje náter DuroFlex úplnú tesnosť podkladu a umožňuje efektívnu aplikáciu na miestach, ktoré sa ťažko spracovávajú so strešnou lepenkou (napr. rohy).

Produkty DuroDACH – ľahko aplikovateľná hydroizolácia

Navyše sa aplikuje za studena, takže počas aplikácie nie je potrebný otvorený oheň. Naša hydroizolácia základov sa veľmi ľahko nanáša a nevyžaduje použitie špeciálnych základných náterov (ak je podklad konzistentný).
Vlhkú izoláciu základových stien DuroFlex je možné úspešne inštalovať na tepelnú izoláciu, napr. polystyrén, bez obáv z jeho poškodenia.