Hydroizolácia je jedným z najúčinnejších spôsobov ochrany strechy budovy pred nepriaznivými účinkami poveternostných podmienok, ako je dážď alebo sneh. A ako by mala byť plechová strecha vodotesná? Pozývame vás na čítanie!

Aký hydroizolačný materiál pre plechovú strechu?

Pre úspešnú hydroizoláciu plechovej strechy je potrebné zvoliť správny produkt. Naším favoritom je v tomto prípade DuroDACH S, čo je jednozložková aromatická polyuretánová membrána, ktorá sa aplikuje za studena. Používa sa ako všestranná hydroizolácia a tvrdne reakciou so vzduchovou vlhkosťou. Vyznačuje sa vysokou mechanickou, tepelnou a chemickou odolnosťou. Účinne utesňuje plechové strechy, dokonca aj tie s minimálnym sklonom, čím zabezpečuje odolnosť voči stojatej vode. Pripomíname vám to tiež Je ideálny nielen pre strechy, ale aj pre terasy, balkóny a iné povrchy, ktoré vyžadujú hydroizoláciu.

Ako pripraviť plechovú strechu na hydroizoláciu?

Pred hydroizoláciou plechovej strechy je potrebné povrch dôkladne vyčistiť, najlepšie hydrodynamickou metódou pri tlaku najmenej 200 barov, a potom ho odmastiť. Táto akcia zvýši priľnavosť našich povrchových úprav DuroDACH. Okrem toho by mali byť všetky oblasti postihnuté koróziou starostlivo brúsené a potom ošetrené proti korózii, napríklad povlakom Rust Grip. Precízna príprava povrchu zaisťuje účinnosť a trvanlivosť hydroizolácie plechovej strechy.

Ako hydroizolovať plechovú strechu?

Po dokončení fázy čistenia a prípravy strechy z plechu na hydroizoláciu je čas vykonať proces hydroizolácie opláštenia. Náš tip pred aplikáciou samotného produktu je naniesť základný náter, ako je DuroGRUNT 2K, utesniť plechové spoje rúnom DuroNET alebo DuroTAPE a skrutky zaistiť DuroDACH D. Potom môžete pristúpiť k naneseniu dvoch vrstiev už spomínanej membrány DuroDACH S. Nakoniec, pre estetickú a stálofarebnú stálosť je možné použiť aj náter DuroROCH TOP-S. Tento komplexný prístup zaručuje nielen tesnosť strechy, ale aj jej ochranu pred vonkajšími faktormi.

Údržba plechovej strechy

Pravidelná kontrola a údržba strechy po hydroizolácii je nevyhnutná na zabezpečenie dlhodobej účinnosti hydroizolačného systému. Mali by ste tiež pravidelne kontrolovať stav náterov, najmä po silných lejakoch, snehových búrkach alebo krupobití, aby ste udržali strechu v optimálnom stave.

Hydroizolácia plechovej strechy je dôležitým prvkom v procese údržby budovy, aby sa zabezpečila jej dlhodobá ochrana. Stojí za to sa na to správne pripraviť a na utesnenie opláštenia použiť osvedčené výrobky.